Geef je zelfvertrouwen een boost: kies je kleuren!

Er is al veel geschreven over het succes van kleuren als dé manier om te onthaasten en om je goed te voelen. Door te kleuren kom je tot rust en ben je in het hier en nu, een ultieme vorm van mindfulness.

De kleuren die jij kiest om mee te kleuren, zeggen ook iets over jou. Kies je voor aardetinten of werk je het liefst met alle kleuren van de regenboog? De betekenis van de kleurkeuze is universeel: rood staat voor actie; roze voor liefde; blauw voor betrouwbaar, etc.

De kleurige balansflessen gaan voorbij de universele betekenis, ze brengen je rechtstreeks in contact met je bezieling. Ze hebben hun eigen taal, een taal voorbij de woorden. Deze kleuren raken je in andere lagen van je bewustzijn dan woorden dat doen.

De invloed van kleur

Bij het gebruik van kleuren wordt jouw intuïtieve en creatieve vermogen gestimuleerd, dit bevordert jouw emotionele en geestelijk welzijn. Iedere kleur heeft een bepaalde trilling met een eigen frequentie, die op dat moment overeen komt met je energieveld. Je kiest een kleur dus nooit zomaar, je kiest wat je nodig hebt op dit moment. Kleur heeft dus een grote invloed op hoe je je voelt.

Kleuren hebben namelijk een eigen energie en geven informatie over je karakter, je persoonlijke ontwikkeling en datgene waar je naar verlangt. Ze bevestigen vaak wat nu actueel is of waar je nog mee worstelt. Doordat je zélf de kleuren kiest, maak je contact met jouw kracht en eigen wijsheid, op deze manier versterk je je zelfvertrouwen.