Vier seizoenen workshop

Cyclus van vier workshops

Ieder jaar bied ik 4 workshops aan, steeds als een nieuw seizoen start. Bij de lente- en herfst equinox: als dag en nacht gelijk zijn. En bij de zomer- en winterzonnewende: als het resp. de langste en kortste dag is. De dagen rondom de seizoenwisselingen bieden mogelijkheden om stil te staan bij wat voor jou belangrijk is. Ze zijn een moment voor evaluatie en geven ruimte voor nieuwe inzichten en plannen.

Iedere workshop heeft een thema

Tijdens de winter komt de natuur nagenoeg tot stilstand en is er bijna geen groei waar te nemen. Een periode van stilte, naar binnen keren. In de lente komt de natuur weer tot leven. Zodra de kou is verdwenen, gaat alles weer groeien. De dagen worden langer, er is meer licht en dus meer tijd om te groeien. Met licht en warmte gaat iets groeien, ook met aandacht. Je kent deze uitspraak wel: "Alles wat je aandacht geeft, groeit". De lente is bij uitstek een seizoen met groei in de hoofdrol.

In de zomer staat "tot bloei komen" centraal. Het zaadje is geplant, heeft aandacht gekregen en wil tot volle bloei komen. Wat is nodig om je plan, doel, wens te laten rijpen, om zich tot volle wasdom te ontwikkelen? Welke vorm gaat het aannemen? Geef het rust en ruimte om zich te ontplooien. Wat kan jou daarbij ondersteunen? 

Dan is het tijd om te oogsten en stil te staan: waar ben je dankbaar voor? De herfst biedt kansen om zaken los te laten: wat past niet meer? Waar wil je afscheid van nemen? En hoe kun je (nog) beter voor jezelf zorgen?

Meer informatie

Per workshop is plaats voor max. 4 deelnemers en kost 49 euro p.p. Wil je de hele jaarcyclus volgen dan betaal je 186 euro (voor de laatste workshop betaal je 39 euro).

Voor 2020 zijn de volgende data gepland (14.00 - 17.00 uur): 

- maandag 21 september 2020: 'Loslaten in de herfst

- zaterdag 19 december 2020: 'Verstillen in de winter'

De workshops worden gegeven op de Meeuwenlaan 44 te IJmuiden.

Er is een open inschrijving of je kunt zelf met een groep komen. Interesse? Stuur me dan een e-mail.