Praktijk voor jezelf (weer) ontdekken en je bewustzijn ontwikkelen.

Vier seizoenen workshop

Cyclus van vier workshops

Ieder jaar bied ik 4 workshops aan, steeds als een nieuw seizoen start. Bij de lente- en herfst equinox: als dag en nacht gelijk zijn. En bij de zomer- en winterzonnewende: als het resp. de langste en kortste dag is. De dagen rondom de seizoenwisselingen bieden mogelijkheden om stil te staan bij wat voor jou belangrijk is. Ze zijn een moment voor evaluatie en geven ruimte voor nieuwe inzichten en plannen.

Iedere workshop heeft een thema

Tijdens de winter komt de natuur nagenoeg tot stilstand en is er bijna geen groei waar te nemen. Een periode van stilte, naar binnen keren. In de lente komt de natuur weer tot leven. Zodra de kou is verdwenen, gaat alles weer groeien. De dagen worden langer, er is meer licht en dus meer tijd om te groeien. Met licht en warmte gaat iets groeien, ook met aandacht. Je kent deze uitspraak wel: "Alles wat je aandacht geeft, groeit". De lente is bij uitstek een seizoen met groei in de hoofdrol.

In de zomer staat "tot bloei komen" centraal. Het zaadje is geplant, heeft aandacht gekregen en wil tot volle bloei komen. Wat is nodig om je plan, doel, wens te laten rijpen, om zich tot volle wasdom te ontwikkelen? Welke vorm gaat het aannemen? Geef het rust en ruimte om zich te ontplooien. Wat kan jou daarbij ondersteunen? 

Dan is het tijd om te oogsten en stil te staan: waar ben je dankbaar voor? De herfst biedt kansen om zaken los te laten: wat past niet meer? Waar wil je afscheid van nemen? En hoe kun je (nog) beter voor jezelf zorgen?

Meer informatie

Per workshop is plaats voor max. 4 deelnemers en kost 49 euro p.p. 

Data voor 2021/2022 (14.00 - 17.00 uur):

- Verstillen in de winter zaterdag 18 december 2021

- Groeien in de lente 19 maart 2022

- Bloeien in de zomer maandag 20 juni 2022

- Loslaten in de herfst woensdag 21 september 2022

De workshops worden gegeven op de Meeuwenlaan 44 te IJmuiden.

Er is een open inschrijving of je kunt zelf met een groep komen. Interesse? Stuur me dan een e-mail.