Bewust bewegen met Do-In yoga

Do-In is een oosterse bewegingsleer, die je gezondheid en vitaliteit bevordert. Je lichaam en geest worden krachtiger. Stretches en ademhalingsoefeningen helpen je lichaam in balans te blijven of te komen. Niet alleen omdat je een reeks oefeningen doet waarbij je je spieren rekt en ontspant; en de tijd neemt voor jezelf, maar vooral omdat je in verschillende houdingen de energiebanen in het lichaam, de meridianen, strekt en stimuleert.

Do-In, vrij vertaald ‘stroming van energie’ koppelt lichaamsoefeningen aan de meridianen door middel van strekkingen, zelfmassage en ademoefeningen. De strekkingen verbeteren de energiecirculatie, de massages brengen balans in de energiestroom, de ademhaling ontspant het lichaam en brengt de geest tot rust.

Met Do-In stimuleer je de natuurlijke manier van bewegen vanuit je buikkracht, je hara. Je gaat je lichaam écht voelen en ervaart steeds beter wat je lichaam van je vraagt en nodig heeft. Praktisch gezien is Do-In een combinatie van sportiviteit en bewust bewegen op een aangename en zachte manier.

 

Do-In is geschikt voor iedereen, die meer energie wil hebben; lekkerder in je vel zitten of je lichaamshouding wilt verbeteren. Bij Do-In gaat het er niet om hoe lenig je bent en/of je even 'goed' bent als die ander. Het gaat om bewust worden wat jij tijdens een oefening ervaart en welk effect de oefening op je heeft.

Deze vorm van yoga spreekt mij erg aan en past helemaal bij mijn manier van -energetisch- werken. Wil je meer weten over deze vorm van yoga, laat het me wetenWil je kennismaken met deze vorm van yoga: een losse les €10,-; een strippenkaart 10x € 95,-.

Op woensdagavond van 19.00 - 20.00 uur is er les voor kleine groepen in het Witte Theater. Ook ga ik les gaan geven op een andere locatie in IJmuiden: op vrijdagochtend van 8.00 - 9.00 uur.

Daarnaast bied ik stoelyoga aan in mijn praktijk in IJmuiden (max. 4 deelnemers). Wil je liever individueel les, neem dan ook contact met me op.


Heb je belangstelling voor Do-In yoga vooralsnog in IJmuiden? Vul dan onderstaand formulier in.