Geef je zelfvertrouwen een boost: maak jouw kleuren zichtbaar!

De afgelopen tijd is al veel geschreven over het succes van kleuren als dé manier om te onthaasten en om je goed te voelen. Door te kleuren kom je tot rust en ben je in het hier en nu.  Het is een ultieme vorm van mindfulness.

De kleuren, die jij kiest om mee te kleuren, zeggen ook iets over jou. Kies je voor aardetinten of werk je het liefst met alle kleuren van de regenboog?

De algemene betekenis van kleuren is universeel: rood staat voor actie; blauw voor betrouwbaar; groen geeft een gevoel van harmonie;  paars bevordert zelfrespect en roze gaat over onvoorwaardelijke liefde.

Heling met behulp van kleuren in combinatie met kruidenextracten, kristallen, bloemen en etherische oliën, werd al in het oude Egypte, Griekenland, China en India gebruikt. De mens heeft bijvoorbeeld altijd de zon vereerd: het zonlicht bevat alle kleuren van het spectrum en bevat genezende eigenschappen.

Het gebruik van kleuren heeft dus invloed op je gedrag en hoe je je voelt. Kleur bevordert zodoende ook je emotionele en geestelijk welzijn. Iedere kleur heeft een bepaalde trilling met een eigen frequentie, die overeen komt met je energieveld. Je kiest een kleur nooit zomaar, je kiest wat je op dit moment nodig hebt.

De kracht van kleuren: ze helpen jou weer jezelf te zijn!

De Engelse Vicky Wall ontdekte opnieuw de kracht van kleuren en ontwikkelde kleurige balansflessen. De kleurige balansflessen bevatten etherische oliën en water, met de energie en kleuren van plantenextracten, edelstenen en mineralen. De grote kracht van het werken met de kleurige balansflessen is dat je jezelf beter leert kennen.

Een kleurenconsult geeft informatie over je karakter, je persoonlijke ontwikkeling en datgene waar je naar verlangt. De gekozen kleuren bevestigen vaak wat actueel is of waar je nog mee worstelt. En doordat je zélf intuïtief de kleuren kiest, maak je contact met jouw kracht en eigen wijsheid, zo versterk je je zelfvertrouwen. En helpt een kleurenconsult jou om helder te maken wat je nu nodig hebt.

De kleuren zijn een spiegel voor de zoekende mens in jou!

Persoonlijk kleurenconsult: ontdek de psychologie achter jouw kleurkeuze

Met een kleurenconsult kies je 4 balansflessen. De flessen en hun kleuren vertellen wat je missie/je thema is; hoe je daar vorm aan geeft; welke uitdagingen en verlangens je hebt. Doordat je intuïtief kiest, wordt duidelijk waar jouw verhaal over gaat, zo puur mogelijk. Zonder dat je daar zelf (voor) oordelen over hebt of dat je bijvoorbeeld blauw een mooie kleur vindt (en alleen flessen met blauw erin kiest).

Een kleurenconsult gaat als volgt:

  • Voordat je de flessen kiest, maak je je hoofd leeg. Door je hoofd leeg te maken, kies je namelijk intuïtief de flessen die voor jou op dit moment van belang zijn.
  • Vervolgens stel je jezelf de vraag: ‘Welke flessen moeten absoluut mee als je morgen op reis zou gaan?’
  • Nu kies je één voor één 4 flessen.

En dan staan ze op een rij en je kijkt naar jouw flessenkeuze.......

  • Welke kleurencombinatie heb je als eerste gekozen? Welke kleur zit boven in, welke onderin? Welke kleur komt tevoorschijn als je de fles zou schudden?
  • Welke kleurencombinatie spreekt het meeste aan? Welke combinatie verbaast je?
  • Voel je je onrustig bij een bepaalde combinatie?
  • Welke kleuren springen eruit? Komen kleuren uit de eerste twee flessen terug in de laatste twee flessen?

Aan de hand van deze vragen verhelderen we jouw verhaal: jij vanuit jouw eigen wijsheid, ik vanuit mijn kennis van de kleuren en de balansflessen. We kijken ook naar de verborgen, gemengde en/of ontbrekende kleuren.

Is een persoonlijk kleurenconsult iets voor jou?

Heb je het gevoel in een kringetje rond te draaien of heb je last van een oud patroon dat steeds terugkeert? Door een kleurkeuze te maken, krijg je op een verrassend eenvoudige manier meer inzicht.

Door met kleuren te werken, maak je namelijk gebruik van de ogen van je ziel. Dit gaat voorbij je denken, met een kleurkeuze heb je direct toegang tot je onderbewuste.

Nieuwsgierig? Neem dan contact met me op.

Behandeling met kleur en licht

Aan de hand van je volledige kleurenkeuze of een balansfles naar keuze is een behandeling met een speciale kleuren lichtpen mogelijk. Door een kleurkeuze te combineren met een behandeling met de lichtpen werk je energetisch op oude patronen en/of emoties op een dieper niveau. De energie  stroomt beter door en kunnen blokkades worden losgelaten. Het natuurlijke evenwicht wordt hersteld.

De kleuren vanuit de lichtpen zetten een diepgaand en geheel pijnloos proces in gang zowel op lichamelijk als geestelijk niveau. Soms zijn meerdere behandelingen nodig om oude patronen of emoties op een dieper niveau op te lossen. Duur en kosten zijn afhankelijk van wat er nodig is.

Enkele voorbeelden van behandelingen:

- Kundalini energie activeren;

- balanceren van energie (chakra's);

- omzetten van mentale overtuigingen;

- betere doorstroming van energiebanen;

- verwerken van rouw en verdriet;

- omgaan met veranderingen in levensfasen zoals de overgang/menopauze.

Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact met me op.

Hoe kun jij het beste uit jezelf halen?

Vergelijkbaar met een horoscoop kun je aan de hand van je naam (of namen), die je ouders je bij je geboorte hebben gegeven, bepaalde eigenschappen en kwaliteiten verbinden. Ze worden zichtbaar gemaakt door je geboortenaam/namen en geboortedatum om te zetten in getallen (numerologie). Aan de getallen verbind ik de kleurige balansflessen en tarotkaarten waardoor je nog meer informatie krijgt over jou met jouw unieke persoonlijke bagage.

Door de klinkers op te tellen, krijg je inzicht in je oorspronkelijke persoonlijkheid, je diepste waarden en kwaliteiten.

De medeklinkers geven een beeld hoe je bij anderen overkomt en welke struikelblokken een rol kunnen spelen.

Het getal van je volledige naam/namen geeft aan wat je in dit leven wilt realiseren.

Je geboortedatum geeft je levensles weer en hoe je het beste trouw aan jezelf kunt blijven. Je bekijkt de thema’s in jouw leven en de (levens)vragen vanuit een breder perspectief. En wat zijn jouw (verborgen) talenten en wat heb je te ontwikkelen om jezelf optimaal te ontplooien?

Het is verrassend om je naam in kleur te zien staan. Of zoals een klant verwoordt: 'Ze tonen mij de laagjes waarin ik steeds dichter bij mijn essentie kan komen'.

Overigens kan deze sessie ook online plaatsvinden.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met me op.

Kleur vergroot het inzicht in jezelf, helpt problemen op een dieper en (onder)bewust niveau te begrijpen.

Verschillende kleurencombinaties

Sommige balansflessen bestaan uit één kleur, anderen bevatten complementaire kleuren (kleuren die elkaar aanvullen).

Bijvoorbeeld

Je kiest een balansfles met groen en rood, dit zijn complementaire kleuren. Deze combinatie heeft te maken met een balans tussen de vrouwelijke (groen) en de mannelijke energie (rood). Is de groene kleur bovenin dan duidt dit onder andere op het openen van je hartchakra. De groene kleur onderin geeft aan dat er meer balans is tussen hoofd en hart.

De plek waar deze fles zich bevindt, geef nog meer informatie. Zo staat de eerste fles voor wie je bent en wat je persoonlijke missie is. De tweede fles heeft betrekking op waar je goed in bent geworden of waar je je nog in kunt ontwikkelen. De derde fles staat voor het hier en nu. De fles op de vierde plek vertegenwoordigt een belofte aan jezelf, hier verlang je naar.

De kleurige balansflessen hebben zelf ook een betekenis, die aanvullende informatie geeft. Ben je geïnteresseerd in de tarot? Bij iedere balansfles hoort een tarotkaart, die extra informatie geeft bij de gekozen flessen.

Workshop 'Ontdek jouw zielsverlangen'

De grote kracht van het werken met de kleurige balansflessen is dat je jezelf beter leert kennen. Ontdek wat jouw zielsverlangen is!

Met een keuze uit de 123 kleurige balansflessen krijg je inzicht in wat actueel is, waar je mee worstelt en waar je naar verlangt. Je krijgt informatie over de kleuren, handvatten om uitdagingen aan te pakken.

Na een korte ontspanningsoefening kies je vier balansflessen uit, zo maak je jouw verhaal in kleur zichtbaar.

Vind je het leuk om dit samen met gelijkgestemden te doen? Je kunt zelf met een eigen groep komen (2-4 deelnemers).

Heb je interesse neem dan contact met me op.