Ik ben Marij Duijsters en op 1 maart 2016 ben ik gestart met mijn praktijk Colourful Energies.

Sinds 1978 werk ik in de gezondheidszorg en heb vanuit een brede interesse ervaring opgedaan als (sociaal psychiatrisch) verpleegkundige (niet meer praktiserend), preventiewerker, senior adviseur in de eerstelijnszorg en het geven van cursussen/workshops.

In mijn praktijk wil ik mensen coachen om vanuit hun kracht, intuïtie en creativiteit dat te doen wat hun hart hen ingeeft. Ontspanning vind ik belangrijk. Weten en voelen waar je blij van wordt, kan alleen als je je ook kunt ontspannen. Door inzicht te krijgen in je blokkades gaat je energie weer stromen. Dan ontdek je je passie en creativiteit weer. Focussen op wat je écht wilt, vergroot je bewustzijn. Zo kun je vanuit intuïtie en met zelfvertrouwen het heft in eigen handen (terug) krijgen en behouden.

Ik zie de mens als één geheel, alles is met elkaar verbonden. Je lichaam: de wijze waarop je je voedt, wat je eet en drinkt. Je geest: hoe je denkt, welke overtuigingen je hebt, je emoties, wat jou inspireert en hoe bewust je bent van jezelf. Ook de wijze waarop je beweegt en ontspant, heeft invloed op jouw gezondheid. En dit hangt allemaal samen met de mensen om je heen, je familie, je gezin, je vrienden en je collega's. De dynamiek van deze systemen hebben invloed op jouw zijn, hoe je je voelt, hoe je omgaat met tegenslagen en belemmeringen in het dagelijks leven.

Eén van mijn belangrijkste instrumenten is het werken met kleuren. Ze hebben hun eigen taal, een taal voorbij de woorden. Kleuren raken je in andere lagen van je bewustzijn dan woorden dat doen. We leven (te) vaak vanuit ons hoofd, het denken staat op de voorgrond. Met de kleuren werk je rechtstreeks vanuit je hart en je ziel.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen heel goed weet wat goed is voor zichzelf. Als je dat niet meer weet of voelt dan ben je door omstandigheden het contact met jezelf kwijt geraakt of zit je teveel in je hoofd. Door het werken met kleuren herstel je het contact met jezelf en kijk je zonder oordelen, zonder overtuigingen naar jezelf. Vanuit deze puurheid maak je een kleurkeuze en zet jij je eigen verhaal neer. Dit is iedere keer weer verrassend en ontroerend.

Door de opleiding Effectieve Intuïtie zijn mijn intuïtieve vaardigheden verder ontwikkeld. Hierdoor ben ik bewuster geworden van wat ik wil. Want zolang ik me kan herinneren, staat kleur centraal in mijn leven. In huis, mijn kleding en sieraden, op creatief gebied en sinds 2010 ook door de opleiding tot holistisch kleurcoach. Het was letterlijk thuiskomen in een wereld vol kleur en energie. Vicky Wall heeft de kracht van kleuren opnieuw vorm gegeven. Haar filosofie: "Je bent de kleuren die je kiest! Alles waar je naar op zoek bent, zit al in jezelf" paste perfect bij mijn visie: "JIJ bent degene naar wie je op zoek bent; de kleuren helpen je te herinneren wie je bent".
Verder heb ik mij verdiept in energetisch werken (Reiki master), ontspanningsmassage en bewustzijnsontwikkeling. Meer weten, neem dan contact met me op.

Na 15 jaar Hatha yoga gedaan te hebben kwam ik in 2021 in aanraking met Do-In yoga. Deze vorm van yoga spreekt me erg aan en past helemaal bij mijn manier van -energetisch- werken. Voor mij een logische stap in mijn verdere ontwikkeling om in 2022 met de Do-In yoga opleiding te starten aan de Do-In Academy in Leiden. Deze opleiding heb ik in 2023 succesvol afgerond met het thema: Do-In en stress.

Stretches en ademhalingsoefeningen, die je tijdens de yogales doet of ter voorbereiding voor bijvoorbeeld Tai Chi en Qi Gong kunnen je lichaam helpen in balans te blijven of te komen[1]. Niet alleen omdat je tijdens een reeks oefeningen je spieren rekt en ontspant; en de tijd neemt voor jezelf en je ademhaling, maar vooral omdat je in verschillende houdingen de energiebanen in het lichaam, de meridianen, strekt en stimuleert.

Do-In, vrij vertaald ‘stroming van energie’ koppelt lichaamsoefeningen aan de meridianen. Met strekkingen, zelfmassage en ademoefeningen wek je energie op en breng je balans aan tussen de natuurkrachten yin en yang, waar de traditionele oosterse geneeswijzen op zijn gebaseerd.

Daarnaast biedt de opleiding meer inzicht het bevorderen van gezondheid vanuit het Taoïsme; de orgaanklok; het cyclisch werken met de 5 elementen: vuur, aarde, metaal water en hout. Allemaal onderwerpen waar ik al mee bezig was en die nu bij elkaar komen.

Heb je interesse om Do-In yoga lessen te volgen in IJmuiden? Schrijf je dan in: Bewust bewegen