Praktijk voor jezelf (weer) ontdekken en je bewustzijn ontwikkelen.

Mijn praktijkruimte in IJmuiden en lees iets meer over mij en de kracht van kleuren.


Ik ben Marij Duijsters en op 1 maart 2016 ben ik gestart met mijn praktijk Colourful Energies.

Sinds 1978 werk ik in de gezondheidszorg en heb vanuit een brede interesse ervaring opgedaan als (sociaal psychiatrisch) verpleegkundige (niet meer praktiserend), preventiewerker, senior adviseur in de eerstelijnszorg en het geven van cursussen/workshops.

In mijn praktijk wil ik mensen coachen om vanuit hun kracht, intuïtie en creativiteit dat te doen wat hun hart hen ingeeft. Ontspanning vind ik belangrijk. Weten en voelen waar je blij van wordt, kan alleen als je je ook kunt ontspannen. Door inzicht te krijgen in je blokkades gaat energie weer stromen. Dan kun je je passie en creativiteit weer (her) ontdekken. Focussen op wat je écht wilt, vergroot je bewustzijn. Zo kun je vanuit intuïtie en met zelfvertrouwen het heft in eigen handen (terug) krijgen en behouden.

Ik zie de mens als één geheel, alles is met elkaar verbonden. Je lichaam: de wijze waarop je je voedt, wat je eet en drinkt. Je geest: hoe je denkt, welke overtuigingen je hebt, je emoties, wat jou inspireert en hoe bewust je bent van jezelf. Ook de wijze waarop je beweegt en ontspant, heeft invloed op jouw gezondheid. En dit hangt allemaal samen met de mensen om je heen, je familie, je gezin, je vrienden en je collega's. De dynamiek van deze systemen hebben invloed op jouw zijn, hoe je je voelt, hoe je omgaat met tegenslagen en belemmeringen in het dagelijks leven.

Eén van mijn belangrijkste instrumenten is het werken met kleuren. Ze hebben hun eigen taal, een taal voorbij de woorden. Kleuren raken je in andere lagen van je bewustzijn dan woorden dat doen. We leven (te) vaak vanuit ons hoofd, het denken staat op de voorgrond. Met de kleuren werk je rechtstreeks vanuit je hart en je ziel.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen heel goed weet wat goed is voor zichzelf. Als je dat niet meer weet of voelt dan ben je door omstandigheden het contact met jezelf kwijt geraakt of zit je teveel in je hoofd. Door het werken met kleuren herstel je het contact met jezelf en kijk je zonder oordelen, zonder overtuigingen naar jezelf. Vanuit deze puurheid maak je een kleurkeuze en zet jij je eigen verhaal neer. Dit is iedere keer weer verrassend en ontroerend.

Door de opleiding Effectieve Intuïtie zijn mijn intuïtieve vaardigheden verder ontwikkeld. Hierdoor ben ik bewuster geworden van wat ik wil. Want zolang ik me kan herinneren, staat kleur centraal in mijn leven. In huis, mijn kleding en sieraden, op creatief gebied en sinds 2010 ook door de opleiding tot holistisch kleurcoach. Het was letterlijk thuiskomen in een wereld vol kleur en energie. Vicky Wall heeft de kracht van kleuren opnieuw vorm gegeven. Haar filosofie: "Je bent de kleuren die je kiest! Alles waar je naar op zoek bent, zit al in jezelf" paste perfect bij mijn visie: "JIJ bent degene naar wie je op zoek bent; de kleuren helpen je te herinneren wie je bent".
Verder heb ik mij verdiept in energetisch werken (Reiki master), ontspanningsmassage en bewustzijnsontwikkeling.