Wat versta ik onder coaching?

Persoonlijke ontwikkeling begint met het verschil te zien tussen wat je over jezelf bent gaan denken (vanuit je jeugd/opvoeding) en te zijn wie je écht bent. Gewoon jij......

Coaching gaat over jezelf leren kennen!

Als je weet wie je bent, kun je loslaten wat je tegenhoudt jouw leven te leiden zoals jij dat wilt. Om vanuit kracht en zelfvertrouwen je wensen en dromen realiseren. Jezelf durven zijn in al je facetten is een proces dat zich laag voor laag ontvouwt, waarbij je elke keer weer een nieuwe balans vindt.

Persoonlijke groei is niet alleen je aandacht naar binnen keren om jezelf te leren kennen. Het gaat ook over het nemen van stappen en handelen in overeenstemming met je ware zelf. Vaak betekent dit dat je een aantal zaken in je leven wilt veranderen.

Hoe krijg je denken, voelen en handelen op één lijn? 

Om inzicht te krijgen in wie je bent en wat op dit moment actueel is, kun je verschillende testen doen met betrekking tot je persoonlijkheid, competenties, studie en carrière. Met de uitkomsten krijg je zicht op je sterke kanten en je valkuilen.

Ik werk met kleur om inzicht in jezelf te vergroten. Wanneer je meer grip wilt krijgen waar je op vastloopt, geeft kleur woorden aan dat wat er (mee)speelt. Door een kleurkeuze te maken worden on(der)bewuste gevoelens en gedachten helder gemaakt. Het is een zachte manier om dieperliggende thema’s in je leven te belichten.

Coaching vraagt een investering van jezelf: jij bent verantwoordelijk voor je eigen leerproces waarbij je zélf antwoorden en oplossingen voor je vragen vindt. Ik begeleid je daar graag bij door te luisteren, te ordenen, te vragen, te spiegelen en te confronteren.

Wil je overleggen of deze werkwijze bij je past? Tijdens een korte telefonische kennismaking onderzoeken we of jouw coachingsvraag en mijn manier van coachen overeen komen.

Waaruit bestaat een coachingstraject?

Globaal zie een coachingstraject er als volgt uit: we starten met een telefonische kennismaking om te onderzoeken of jouw coachingsvraag en mijn manier van coachen overeen komen.

Tijdens de eerste sessie onderzoeken we jouw coachingsvraag verder en aan het einde van de sessie heb je duidelijk wat je wilt veranderen en welke -eerste- stap je daarin gaat zetten.

In de tweede sessie bekijken we wat je nodig hebt om jouw doel/verlangen te realiseren en welk concreet plan jou daarbij kan helpen.

De derde sessie gaat over hoe jij wilt veranderen en hoe jouw omgeving daarop reageert/ermee omgaat. Wat heb je nodig aan ondersteuning daarbij?

Tenslotte kijk je wat er is veranderd, hoe wil je verder gaan en wat heb je daar nog voor nodig.

Het is mogelijk om tussen de sessies door behandelingen te plannen, zoals onspanningsmassage; reiki of kleurenconsult. Die worden apart berekend. 

Wat kost een coachingstraject?

Een traject bestaat meestal uit 4 sessies en kost € 395,-.

Daarnaast zijn andere behandelingen mogelijk, zoals ontspanningsmassage; reiki of kleurenconsult.

Betaling is vooraf via factuur (via email).

Pinnen is helaas niet mogelijk. Betalen kan cash of met een betaalverzoek.

Een afspraak annuleren of verzetten kan kosteloos tot 24 uur van te voren uitsluitend per telefoon (06 83 94 08 60). Annuleringen korter dan 24 uur van te voren worden in rekening gebracht.

Ben je hoogsensitief?

Elk mens is gevoelig en ontvankelijk voor externe prikkels via de zintuigen: geluiden, geuren, tast, smaak en wat we zien. De wereld is een ware schatkist aan informatie!

Uit eigen ervaring weet ik dat een vaak overweldigende informatiestroom soms lastig te hanteren is. Dan is het tijd voor even geen krant, nieuws, mails of social media meer.

Als hoogsensitief mens voel je snel stemmingen van anderen aan. Of heb je de neiging om spanningen/negatieve energie over te nemen.

Ervaar je stress in een lawaaiige en hectische omgeving? Ben je overprikkeld, moe, heb je behoefte aan ontspanning en wil je meer tijd voor jezelf?

Hoogsensitief coachen is jou ondersteunen op verschillende gebieden. Vanuit een holistisch mensbeeld kijken we samen naar alle lagen: lichamelijk, gedrag, emotioneel, relationeel, mentaal, energetisch en spiritueel. Waar liggen jouw valkuilen? Hoe kun jij je hoogsensitieve kwaliteiten versterken en optimaal benutten? Zodat je weer gaat genieten van jouw creatieve stroom en bezieling!

Zelf heb ik ervaren hoe kleuren me stimuleren om weer in contact te komen met mijn creativiteit en (weer) te vertrouwen op mijn intuïtie.

Wil je meer weten over mijn manier van coachen? Neem dan contact met me op.