Reiki geeft rust en ontspanning,

even helemaal niets hoeven doen of denken.

Reiki volgens de oorspronkelijke leer van Mikao Usui

Reiki is het Japanse woord voor Universele (Rei) Levensenergie (Ki). Bij de oorspronkelijke leer van Mikao Usui ligt de focus op bewustwording, in harmonie met jezelf en je omgeving, geluk en spirituele groei. Het neveneffect is heling van jezelf en van daaruit heling van anderen. Helen betekent in balans komen in en met jezelf.

Reiki werkt op verschillende energetische lagen van het lichaam, het vergroot je bewustzijn over hoe je wilt leven met als resultaat dat je meer in contact komt met je ware zelf.

Reiki is ontspannend en rustgevend en ondersteunt bij:

  • stress gerelateerde klachten en overspannenheid
  • piekeren en negatieve denkpatronen
  • het opheffen van energetische blokkades en vastzittende emoties

Meestal zijn er meer behandelingen nodig om effect te ervaren. Dat gaat gepaard met jouw bewustzijnsontwikkeling, daarbij coach ik jou ook.

Tijdens de eerste afspraak kijken we waar jouw behoefte ligt. Hierop pas ik mijn behandeling aan. In overleg kan Reiki ook op afstand worden gegeven.


Door bewust met Reiki bezig te zijn, ontwikkel jij jezelf ook. Een goede reden om Reiki aan jezelf te geven.

Wil je leren hoe je Reiki aan jezelf (en aan anderen) kunt geven? Neem dan contact met me op.

Een cursus Reiki kost € 95,- per persoon, kan individueel (we spreken een moment af wanneer je kunt oefenen) of in kleine groepen: 2-4 personen. De inwijding vindt dan 1 op 1 plaats plaats in een aparte ruimte.

Reiki I  - Shōden: voor degenen, die zelf willen helen met Reiki

Oorspronkelijk staat alles wat je op dit niveau doet in het teken van het helen van jezelf. Je maakt je Usui’s leer eigen, met oefeningen om in harmonie te komen. Je ontvangt één inwijding en nog geen symbolen.

Reiki II - Okuden

Okuden wordt geïnterpreteerd als "innerlijk/diep weten“. Je leert 3 symbolen om je af te stemmen op bepaalde frequenties, ook voor afstandsheling. Je ontvangt één inwijding.

Reiki III/Master - Shinpiden

Je ontvangt meer oefeningen en achtergronden uit Usui’s leer;  je leert het Usui Master symbool (3a) wat samen met de 3 Reiki - symbolen uit Reiki II een eenheid vormt. Tevens leer je ook het Raku symbool (3b). Je ontvangt één inwijding.