Praktijk voor jezelf (weer) ontdekken en je bewustzijn ontwikkelen.

Reiki geeft rust en ontspanning,

even helemaal niets hoeven doen of denken.

Reiki volgens de oorspronkelijke leer van Mikao Usui

Reiki is het Japanse woord voor Universele (Rei) Levensenergie (Ki). Bij de oorspronkelijke leer van Mikao Usui ligt de focus op innerlijke harmonie en spirituele groei met als neveneffect heling van jezelf en van daaruit heling van anderen. Helen betekent in balans komen in en met jezelf.

Reiki werkt op verschillende energetische lagen van het lichaam, het vergroot je bewustzijn over hoe je wilt leven en je komt dichter bij je ware zelf. Reiki werkt ontspannend en rustgevend en helpt bij:

  • stress gerelateerde klachten en overspannenheid
  • piekeren en negatieve denkpatronen
  • opheffen van energetische blokkades en vastzittende emoties
  • stimuleert spirituele ontwikkeling

De eerste Reiki behandeling vindt plaats in de praktijk en duurt ongeveer 1 uur. Je houdt de kleren aan op de massagetafel

De eerste behandeling kost 44 euro. Je kunt daarna besluiten of je meerdere behandelingen wilt.


Wil je leren om zelf Reiki te geven? Neem dan contact met me op.

Een cursus Reiki kost € 75,- per persoon, ik werk bij voorkeur in kleine groepen, max 4 personen. De inwijding vindt 1 op 1 plaats plaats in een aparte ruimte.

 

Reiki I  - Shōden: voor degenen, die zelf willen helen met Reiki

Oorspronkelijk staat alles wat je op dit niveau doet in het teken van het helen van jezelf. Je maakt je Usui’s leer eigen, met oefeningen om in harmonie te komen. Je ontvangt één inwijding en nog geen symbolen.

Reiki II - Okuden

Okuden wordt geïnterpreteerd als "innerlijk/diep weten“. Je leert 3 symbolen om je af te stemmen op bepaalde frequenties, ook voor afstandsheling. Je ontvangt één inwijding.

Reiki III/Master - Shinpiden

Je ontvangt meer oefeningen en achtergronden uit Usui’s leer;  je leert het Usui Master symbool (3a) wat samen met de 3 Reiki - symbolen uit Reiki II een eenheid vormt. Tevens leer je ook het Raku symbool (3b). Je ontvangt één inwijding.