De kracht van kleuren

De afgelopen tijd is al veel geschreven over het succes van kleuren als dé manier om te onthaasten en om je goed te voelen. Door te kleuren kom je tot rust en ben je in het hier en nu.  Het is een ultieme vorm van mindfulness.

De kleuren die jij kiest om mee te kleuren, zeggen ook iets over jou. Kies je voor aardetinten of werk je het liefst met alle kleuren van de regenboog?

De algemene betekenis van kleuren is universeel: rood staat voor actie; blauw voor betrouwbaar; groen geeft een gevoel van harmonie;  paars bevordert zelfrespect en roze voor onvoorwaardelijke liefde.

Heling met behulp van kleuren in combinatie met kruidenextracten, kristallen, bloemen en etherische oliën, werd al in het oude Egypte, Griekenland, China en India gebruikt. De mens heeft bijvoorbeeld altijd de zon vereerd: het zonlicht bevat alle kleuren van het spectrum en bevat genezende eigenschappen.

Het gebruik van kleuren heeft dus invloed op ons gedrag en hoe we ons voelen. Kleur bevordert zodoende ook jouw emotionele en geestelijk welzijn. Iedere kleur heeft een bepaalde trilling met een eigen frequentie, die overeen komt met je energieveld. Je kiest een kleur nooit zomaar, je kiest wat je nodig hebt op dit moment.

De kracht van kleuren: ze helpen jou weer meer jezelf te zijn!

De Engelse Vicky Wall ontdekte opnieuw de kracht van kleuren en ontwikkelde kleurige balansflessen. De kleurige balansflessen bevatten etherische oliën en water, met de energie en kleuren van plantenextracten, edelstenen en mineralen. De grote kracht van het werken met de kleurige balansflessen is dat je jezelf beter leert kennen. Een kleurenconsult geeft informatie over je karakter, je persoonlijke ontwikkeling en datgene waar je naar verlangt. De gekozen kleuren bevestigen vaak wat actueel is of waar je nog mee worstelt. En doordat je zélf intuïtief de kleuren kiest, maak je contact met jouw kracht en eigen wijsheid, op deze manier versterk je je zelfvertrouwen. Zo helpt een kleurenconsult jou om helder te maken wat je nu nodig hebt.

 

De kleuren zijn een spiegel voor de zoekende mens in jou!

Doordat je de kleuren intuïtief kiest, focus je op die gebieden, die nu aandacht nodig hebben. Je hervind je evenwicht op die gebieden waar je jezelf bent kwijt geraakt of waar je moeite mee hebt. Je krijgt inzicht in je persoonlijke missie, je 'verborgen' gaven, talenten, uitdagingen en verlangens. De kleurige flessen laten je zonder oordeel zien wat jouw verhaal is, vanuit jouw eigen wijsheid en zelfvertrouwen.

 

Hoe werkt zo'n KLEURENCONSULT nu?

Tijdens een kleurenconsult kies je 4 balansflessen. De flessen en hun kleuren vertellen wat je missie/je thema is; hoe je daar vorm aan geeft; welke uitdagingen en verlangens je hebt. Doordat je intuïtief kiest, wordt duidelijk waar jouw verhaal over gaat, zo puur mogelijk. Zonder dat je daar zelf (voor) oordelen over hebt of dat je bijvoorbeeld blauw een mooie kleur vindt en flessen met blauw wilt kiezen.

Een kleurenconsult gaat als volgt:

  • Voordat je de flessen kiest, maak je je hoofd leeg. Door je hoofd leeg te maken, kies je namelijk intuïtief de flessen die voor jou op dit moment van belang zijn.
  • Vervolgens stel je jezelf de vraag: ‘Welke flessen moeten absoluut mee als je morgen op reis zou gaan?’
  • Nu kies je één voor één 4 flessen.

En dan staan ze op een rij en je kijkt naar jouw flessenkeuze.......

  • Welke kleurencombinatie heb je als eerste gekozen? Welke kleur zit boven in, welke onderin? Welke kleur komt tevoorschijn als je de fles zou schudden?
  • Welke kleurencombinatie spreekt het meeste aan? Welke combinatie verbaast je?
  • Voel je je onrustig bij een bepaalde combinatie?
  • Welke kleuren springen eruit? Komen kleuren uit de eerste twee flessen terug in de laatste twee flessen?

Aan de hand van deze vragen verhelderen we jouw verhaal: jij vanuit jouw eigen wijsheid, ik vanuit mijn kennis van de kleuren en de balansflessen. We kijken ook naar de verborgen, gemengde en/of ontbrekende kleuren.

Verschillende kleurencombinaties

Sommige balansflessen bestaan uit één kleur, anderen bevatten complementaire kleuren (kleuren die elkaar aanvullen).

Bijvoorbeeld

Je kiest een balansfles met groen en rood, dit zijn complementaire kleuren. Deze combinatie heeft te maken met een balans tussen de vrouwelijke (groen) en de mannelijke energie (rood). Is de groene kleur bovenin dan duidt dit onder andere op het openen van je hartchakra. De groene kleur onderin geeft aan dat er meer balans is tussen hoofd en hart.

De plek waar deze fles zich bevindt, geef nog meer informatie. Zo staat de eerste fles voor wie je bent en wat je persoonlijke missie is. De tweede fles heeft betrekking op waar je goed in bent geworden of waar je je nog in kunt ontwikkelen. De derde fles staat voor het hier en nu. De fles op de vierde plek vertegenwoordigt een belofte aan jezelf, hier verlang je naar.

De kleurige balansflessen hebben zelf ook een betekenis, die aanvullende informatie geeft. Ben je geïnteresseerd in de tarot? Bij nagenoeg iedere balansfles hoort een tarotkaart, die extra informatie geeft bij de gekozen flessen.

Kleuren inspireren, ze verhogen je creativiteit en helpen je intuïtie te ontwikkelen.

Hoe kun jij het beste uit jezelf halen?

Vergelijkbaar met een horoscoop kun je aan de hand van je naam (of namen), die je ouders je bij je geboorte hebben gegeven, bepaalde eigenschappen en kwaliteiten verbinden. Ze worden zichtbaar gemaakt door je geboortenaam en geboortedatum om te zetten in getallen (numerologie). Aan de getallen verbinden we de kleurige balansflessen waardoor je nog meer informatie krijgt over jou met jouw unieke persoonlijke bagage.

Door de klinkers op te tellen, krijg je inzicht in je oorspronkelijke persoonlijkheid, je diepste waarden en kwaliteiten. De medeklinkers geven een beeld hoe je bij anderen overkomt en welke struikelblokken een rol kunnen spelen. Het getal van je volledige naam/namen geeft aan wat je in dit leven wilt realiseren. Je geboortedatum geeft je levensles weer en hoe je het beste trouw aan jezelf kunt blijven.

Het is verrassend om je naam in kleur te zien staan. Of zoals een klant verwoordt: 'Ze tonen mij de laagjes waarin ik steeds dichter bij mijn essentie kan komen'.

Overigens kan deze sessie ook via Skype plaatsvinden. Dan wordt het verslag van tevoren via de mail opgestuurd en vooraf betaald.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.